The WEFT pavilion employed the rectilinear nature of timber elements to create a maze-like set of stairs and platforms. The two-tiered structure is designed to be situated in parkland gardens and offers a variety of spatial experiences within its labyrintine interior.

On the ground plane, a shaded rest area is provided by the interweave of horizontal and vertical structural elements overhead. Climbing the stairs of the tower exposes the complex interplay of linear geometries and layered shadow effects, as the visitor is immersed in the warp and weft of structure and shadow that dissolve the apparent physicality of the pavilion.

The first flight of stairs leads to a wrap around gallery walkway that offers views of the internal spatial dynamics from many angles. On this level the stairway bifurcates into two ascending flights that lead the visitor to the viewing platform. This vantage point offers a panoramic view across the surrounding landscape.